Mobil 2

Måla spontant eller gå i drömgrupp

Upplev den avslappnande effekten i kroppen – när du uttrycker dig med färger och former

Att måla spontant är ett kravlöst och kreativt sätt att reflekterar över sig själv, sin nuvarande livssituation samt få kontakt med sina känslor. På kurs hos mig får du även lära dig att tolka dina bilder. Det är bara du som innerst inne vet vad de handlar om. Att kunna förstå sina egna bilder förbättrar ditt inre ledarskap, samt att du kan se resurser och möjligheter i ditt liv. Du kopplar av och får samtidigt mer energi av att måla för hälsan. Mina metoder vilar på vetenskap.

Vi har alla en inre dialog med oss själva. Med hjälp av måleri kan vi få tag på den ”kloka inre rådgivaren” inom oss. Jag erbjuder ett tryggt rum, avslappning med visualiseringsövningar baserade på Symboldrama, samt varierat kravlöst målarmaterial – så att du får lugn och ro att måla. Jag arbetar med grupper och tillsammans får ni lära er Montague Ullmans demokratiska metod för bildtolkning. Du får lära dig att uttrycka känslor och associationer till alla gruppens bilder, efter mottot: "Om det vore min bild, skulle jag känna...". Metoden garanterar att ingen blir öppet övertolkad och att alla deltagare kan känna sig trygga. Efter kursen har du fått med dig nya verktyg och tankesätt för att hantera din vardag med hjälp av bildskapande. Din nyfikenhet, mod och vilja att ärligt möta dig själv och gruppen är det enda som behövs för att få ut det mesta av denna kurs. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet eller vara "duktig" på att måla. Det är den kravlösa upplevelsen av att måla och uttrycka sig med färg och form, som är viktigast.

Jag ger kvällskurser samt enstaka skräddarsydda workshops för både företag, föreningar och privatpersoner. 
Har du egen lokal använder vi den, annars kan jag hjälpa till hyra lokal. Sommartid går det fint att vara utomhus.

Jag är diplomerad Symbolpedagog sedan 2013 med lång egen erfarenhet, vilket ger dig och gruppen extra trygghet.
 

Drömkurs & bildtolkning på Pensionat Lundåkra

Under helgen gör vi tre drömarbeten enligt Montague Ullmans metod. Du får lära dig hans struktur och regler för drömgrupper. Metoden passar både nybörjare och mer vana. Den följer en stabil struktur där drömmaren kan känna sig trygg utan att riskera att bli öppet övertolkad av andra i gruppen. Under helgen berättar vi våra drömmar för varandra, målar bilder ur drömmar, samtalar om och lär oss tolka metaforerna. Karin serverar underbar hemlagad lunch, lördagsmiddag, frukost och söndagslunch. God fika. På natten sover vi under samma tak i den mysiga röda stugan på Lundåkra. Kursen passar dig som är nyfiken på drömmar och vill öva upp din högra hjärnhalva och ditt kreativa sinne. 

Arrangeras av: Symbolon Terranova
Ledare: Camilla Andersson, Symbolpedagog
 

Drömgrupp via Zoom

Har du funderat över vad dina nattliga drömmar vill berätta? Psykologer från Freud och Jung till Ullman och Ole Vedfelt i modern tid, vittnar om drömmarnas läkande och balanserade verkan. Under kursen får du bekanta dig med Montague Ullmans drömgruppsmetod. Den är avsedd att användas av nybörjare och följer en stabil struktur där drömmaren kan känna sig trygg utan att riskera att bli öppet övertolkad av andra i gruppen.

Vi studerar drömbildernas metaforer i detalj och lär av varandras erfarenheter. Det är utvecklande att lära sig förstå sina drömmar i grupp.

Jag är utbildad Drömgruppsledare och undervisar i drömarbete hos Symbolon Terranova i Mönsterås.

Drömgrupper  startas efterhand via zoom, men hålls gärna intensiva - en gång i veckan och minst 6 tillfällen.

Jag samarbetar även med Studieförbundet Vuxenskolan.
 

Vandring, QiGong och Måla intuitivt i naturen

Vår, sommar och höst kan vi erbjuda en vacker naturvandring med energiövningar och skapande meditation i Lynga, Haverdals Naturreservat. Vi vandrar i tystnad och följer en fin ca 4 km lättvandrad stig i skogen. På utvald plats stannar vi och gör en energiövning med träden. Helen Mossberg leder sedan ett pass QiGong i närheten av havet eller i skydd av träden, beroende på väder. Vi äter medhavd matsäck och vandrar vidare. Som avslutning får du göra en meditativ, intuitiv målarövning i skogen, under ledning av Camilla Andersson. Allt målarmaterial ingår. 
Känner du att naturen ger dig energi? Utöka din kreativa  "sinnes-verktygslåda" och upplev våra metoder att stilla dig för att stärka ditt eget välmående.

Ledare: Helen Mossberg, Qigonginstruktör & Camilla Andersson, Symbolpedagog

Symbolpedagog – vad innebär det?

En symbolpedagog har utbildning och erfarenhet av att tolka symboler i olika slags kreativa processer. En symbolpedag kan stötta och följa gruppdeltagare i deras process mot att nå djupare kontakt med deras inre rådgivare.
Camilla innehar en godkänd examen som Symbolpedagog hos Symbolon Terranova, med bildterapeut Marie-Louise Canova Lindberg som huvudlärare. Under två år studerade Camilla bl a omedveten intelligens, drömtolkning, bildskapande, symboldrama, skriva för läkning, utvecklingspsykologi, objektrelationsteori, samtalsterapi, samt hur myter, ritualer och olika meditationstekniker kan få oss att nå djupare lager och läka oss. Utbildningen gav en djup kontakt med hennes eget inre. Camilla har även gått UGL steg 1 – en kurs i grupp- och ledarskap. Mitt mål är att du ska känna dig trygg och sedd när du går kurs hos mig. Samt att ”hålla ramar” så att du kan ägna dig åt skapande i lugn och ro.

Målarkurs med omtanke ❤️
Vill du veta mer? 

 070-312 32 18

Kristallskålsmeditation med Din Egen Kraft
Fälj mig på Facebook för senaste nytt!
Följ mig på Instagram för inspiration!