Mobil 2

Klangsten – Fessmann Sound Stone

En naturlig sten som ger avkoppling, healing och ”real rock music”

Klangsten av Syenit spelad av Camilla Andersson. 
Juni 2013 i Göstorp, Laholm.

Klangsten av Syenit, mixad med ambient.

Inspelning och mix: Sebastian Lindblom, våren 2011

Historien om Fessman Sound stones

Min första kontakt med Klangsten

2005 hörde jag första gången Klaus Fessmann och hans son Hannes spela på var sin klangsten... Det var under en kurs i Transfigura Kroppsterapi i Belgien. Min lärare Stanny hade bjudit in Klaus att spela för oss.

Jag fascinerades av ljudet och upplevde hur starkt det påverkade mig. Det kändes som att ljudet kom direkt från Moder Jord och min världsbild vändes upp och ner... När stenarna talar, står det ju om i Biblen. Även det indianska sättet att se på naturen - att allt har en själ, kändes så rätt... Min lärare i Kroppsterapi sa också - att det sker healing i kroppen när stenen spelas, på samma sätt som när man ger Transfigura. 

Jag kände att jag ville ta med klangstenen till Sverige för att dela med mig av känslan. Jag arrangerade två kurshelger och en konsert i Halmstad med Klaus Fessmann. Jag och flera andra fick lära oss spela Klangsten. Klaus är grundare till Fessman Sound Stones samt lärare i komposition vid Mozarteum i Salzburg, musiker och konstnär. Jag inledde ett samarbete med familjen Fessmann och har idag en vacker klangsten i min ägo. 

Sedan några år tillbaka spelar jag både Kristallskålar och Klangsten tillsammans som meditations- och healinginstrument. Jag ger även kurser i att lära spela Kristallskålar. Jag har kunskap om hur du kan lära dig spela Klangsten. Kontakta mig gärna om du är intresserad av detta unika instrument.

Jag planerar att göra en resa med intresserade deltagare till Klaus i södra Tyskland för att få prova och köpa olika klangstenar. Givetvis när pandemin och reserestriktioner har lättat. Är du sugen på att följa med? Vill du komma och provspela på min klangsten först? Jag finns här för dig som är intresserad.
 

loading...

Klangsten med Camilla ❤️
Vill du veta mer? 

sms:a eller ring

 070-312 32 18

Kristallskålsmeditation med Din Egen Kraft