Mobil 2

Meditera och måla – för bättre psykisk hälsa

Upplev energi och trygghet – med guidade visualisationer och kravlöst skapande

Att måla för hälsan är ett kravlöst och kreativt sätt att reflekterar över sig själv, sina känslor och sin nuvarande livssituation. På kurs hos mig får du även lära dig att tolka dina bilder. Det är bara du som innerst inne vet vad de handlar om. Att kunna förstå sina egna bilder förbättrar ditt inre ledarskap, samt att du kan se resurser och möjligheter i ditt liv. Du kopplar av och får samtidigt mer energi av att måla för hälsan. Mina metoder vilar på Carl Jungs och Hanscarl Leuners estetiska metoder för självkännedom och självförverkligande.

Vi har alla en inre dialog med oss själva. Med hjälp av våra egna bilder kan vi få tag på den ”kloka inre rådgivaren” inom oss. Jag erbjuder ett tryggt rum, avslappning med visualiseringsövningar baserade på Symboldrama, samt varierat kravlöst målarmaterial – så att du får lugn och ro att måla. Jag arbetar med grupper och tillsammans får ni lära er Montague Ullmans demokratiska metod för bildtolkning. Du får lära dig att uttrycka känslor och associationer till alla gruppens bilder, efter mottot: "Om det vore min bild, skulle jag känna...". Metoden garanterar att ingen blir öppet övertolkad och att alla deltagare kan känna sig trygga. Efter kursen har du fått med dig nya verktyg och tankesätt för att hantera din vardag med hjälp av bildskapande. Din nyfikenhet, mod och vilja att ärligt möta dig själv och gruppen är det enda som behövs för att få ut det mesta av denna kurs. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet eller vara "duktig" på att måla. Det är den kravlösa upplevelsen av att måla och uttrycka sig med färg och form, som är viktigast.

Jag ger kvällskurser samt enstaka skräddarsydda workshops för både företag, föreningar och privatpersoner. 
Har du egen lokal använder vi den, annars kan jag hjälpa till hyra lokal. Sommartid går det fint att vara utomhus.

Jag är diplomerad Symbolpedagog sedan 2013 med lång egen erfarenhet, vilket ger dig och gruppen trygghet.
 

Helgkurs i bildskapande och bildtolkning

Måleri, samtal och symboler

Vi kombinerar bildskapande med meditation, kanske någon dröm, berättande och reflekterande samtal – allt för att både vänster och höger hjärnhalva skall öka sin interna kommunikation.  Vi arbetar med en metod som bygger på att vi föreställer oss att det vi just målat berättar något vi behöver få se. Som en gömd hemlighet. I en trygg liten grupp får du skapa och uttrycka dina känslor. Ledare är symbolpedagog Camilla Andersson

Kursen erbjuds vid förfrågan

Målarvandringar

Tillsammans vandrar vi till en vacker plats i skogen. Du får göra en enkel närvaroövning med färgkritor – som erbjuder möjlighet till fokus, stillhet och kontakt med naturen. Du målar helt kravlöst i tystnad och får gott om tid att bara vara. Efteråt samtalar vi om vår upplevelse och bild i små grupper. Vi fikar och går sedan gemensamt tillbaka till startpunkten.
Tid: ca 3 timmar.

Vandringen erbjuds vid förfrågan

Kurs i drömtydning för stöd i vardagen – online

Montague Ullmans demokratiska drömgruppsmetod fungerar utmärkt att deltaga i online.

Camilla är utbildad symbolpedagog med stort intresse och passion för våra nattliga drömmar.

Vi ses på zoom videosamtal, sex torsdagskvällar. Start septemer 2024.

Symbolpedagog – vad innebär det?

En symbolpedagog har utbildning och erfarenhet av att tolka symboler i olika slags kreativa processer. En symbolpedag kan stötta och följa gruppdeltagare i deras process mot att nå djupare kontakt med deras inre rådgivare.
Camilla innehar en godkänd examen som Symbolpedagog hos Symbolon Terranova, med bildterapeut Marie-Louise Canova Lindberg som huvudlärare. Under två år studerade Camilla bl a omedveten intelligens, drömtolkning, bildskapande, symboldrama, skriva för läkning, utvecklingspsykologi, objektrelationsteori, samtalsterapi, samt hur myter, ritualer och olika meditationstekniker kan få oss att nå djupare lager och läka oss. Utbildningen gav en djup kontakt med hennes eget inre. Camilla har även gått UGL steg 1 – en kurs i grupp- och ledarskap. Mitt mål är att du ska känna dig trygg och sedd när du går kurs hos mig. Samt att ”hålla ramar” så att du kan ägna dig åt skapande i lugn och ro.

Målarkurs med omtanke ❤️
Vill du veta mer? 

 070-312 32 18

Kristallskålsmeditation med Din Egen Kraft
Fälj mig på Facebook för senaste nytt!
Följ mig på Instagram för inspiration!