Mobil 2

Meditera och måla – för bättre psykisk hälsa

Upplev energi och trygghet – med guidade visualisationer och kravlöst skapande

Att måla för hälsan är ett kravlöst och kreativt sätt att reflekterar över sig själv, sina känslor och sin nuvarande livssituation. På kurs hos mig får du även lära dig att tolka dina bilder. Det är bara du som innerst inne vet vad de handlar om. Att kunna förstå sina egna bilder förbättrar ditt inre ledarskap, samt att du kan se resurser och möjligheter i ditt liv. Du kopplar av och får samtidigt mer energi av att måla för hälsan. Mina metoder vilar på Carl Jungs och Hanscarl Leuners estetiska metoder för självkännedom och självförverkligande.

Vi har alla en inre dialog med oss själva. Med hjälp av våra egna bilder kan vi få tag på den ”kloka inre rådgivaren” inom oss. Jag erbjuder ett tryggt rum, avslappning med visualiseringsövningar baserade på Symboldrama, samt varierat kravlöst målarmaterial – så att du får lugn och ro att måla. Jag arbetar med grupper och tillsammans får ni lära er Montague Ullmans demokratiska metod för bildtolkning. Du får lära dig att uttrycka känslor och associationer till alla gruppens bilder, efter mottot: "Om det vore min bild, skulle jag känna...". Metoden garanterar att ingen blir öppet övertolkad och att alla deltagare kan känna sig trygga. Efter kursen har du fått med dig nya verktyg och tankesätt för att hantera din vardag med hjälp av bildskapande. Din nyfikenhet, mod och vilja att ärligt möta dig själv och gruppen är det enda som behövs för att få ut det mesta av denna kurs. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet eller vara "duktig" på att måla. Det är den kravlösa upplevelsen av att måla och uttrycka sig med färg och form, som är viktigast.

Jag ger kvällskurser samt enstaka skräddarsydda workshops för både företag, föreningar och privatpersoner. 
Har du egen lokal använder vi den, annars kan jag hjälpa till hyra lokal. Sommartid går det fint att vara utomhus.

Jag är diplomerad Symbolpedagog sedan 2013 med lång egen erfarenhet, vilket ger dig och gruppen extra trygghet.
 

Måla för hälsan – kvällskurs 6 ggr

Behöver du en stödgrupp? Vill du hitta sanningar i dina relationer? Söker du avkoppling, ny kraft och tid för egen reflektion? Inre harmoni? Tycker du om att uttrycka dig kravlöst med färg och form? Då kan kursen "Måla för hälsan" vara något för dig.

Vi ses sex kvällar och mediterar och målar tillsammans. Efter målningen fikar vi och samtalar om våra bilder. Vi tillämpar tystnadsplikt. Gruppen får möjlighet att gå in i vars och en bild - för att tillföra nya perspektiv enligt Ullmans metod "Om det vore min bild...". Allt för att undvika att målaren blir öppet övertolkad. Du som målare har alltid företrädesrätt vad bilden betyder för dig.
Du får lära dig och uppleva hur ditt omedvetna talar till dig genom bildspråk och hur du själv kan närma dig att tyda det du har "sett" under visualisationen och målat.

En stark och transformerande kurs som ger kontakt med dina känslor, trygghet, glädje, hopp och ofta  bekräftelse på det du redan vet. Ett steg närmare självförverkligande i livet.

Allt material ingår.

Arrangör: Camilla Andersson, Symbolpedagog, Din Egen Kraft
 

Måla för hälsan – workshop 2,5 timma

Söker du ett sätt att svetsa samman en grupp du är ansvarig för? Vill du utveckla din personalgrupp? Stötta och inspirera ungdomar i grupp? Är du kontaktperson för en ideell förening, en stödgrupp för personer som rehabiliteras eller behöver avlastning? Människor som behöver känna mål och mening. Hitta mer inre harmoni? Vill du inspirera din grupp och hjälpa de sätta visioner framåt för ett liv i samklang med själ och hjärta?

Då kan en målarkväll för hälsan hjälpa din grupp!

Tillsammans sätter vi ett mål för kvällen och deltagarna/gruppen. Du kontaktar mig kostnadsfritt 60 min och jag lyssnar in era behov och skräddarsyr en målarkväll för hälsan för er. Innehållet anpassas unikt efter gruppens sammansättning, antal deltagare, ålder, fas i livet och andra förutsättningar.

Bra om du har en lokal att erbjuda, annars ordnar jag det också.

Resultatet kan bli: en go mer sammansvetsad känsla i gruppen, mer tillit till deltagarens egen förmåga, hopp, tillförsikt, insikter om hur deltagarna själva tar sig vidare i livet. Insikter om att de har den kraft de behöver för att klara av sin situation och hitta vägen framåt.

Allt material ingår.

Kontakta Camilla för mer info och prisförslag.
 

Måla för hälsan – online

Mer info kommer snart


 

Symbolpedagog – vad innebär det?

En symbolpedagog har utbildning och erfarenhet av att tolka symboler i olika slags kreativa processer. En symbolpedag kan stötta och följa gruppdeltagare i deras process mot att nå djupare kontakt med deras inre rådgivare.
Camilla innehar en godkänd examen som Symbolpedagog hos Symbolon Terranova, med bildterapeut Marie-Louise Canova Lindberg som huvudlärare. Under två år studerade Camilla bl a omedveten intelligens, drömtolkning, bildskapande, symboldrama, skriva för läkning, utvecklingspsykologi, objektrelationsteori, samtalsterapi, samt hur myter, ritualer och olika meditationstekniker kan få oss att nå djupare lager och läka oss. Utbildningen gav en djup kontakt med hennes eget inre. Camilla har även gått UGL steg 1 – en kurs i grupp- och ledarskap. Mitt mål är att du ska känna dig trygg och sedd när du går kurs hos mig. Samt att ”hålla ramar” så att du kan ägna dig åt skapande i lugn och ro.

Målarkurs med omtanke ❤️
Vill du veta mer? 

 070-312 32 18

Kristallskålsmeditation med Din Egen Kraft
Fälj mig på Facebook för senaste nytt!
Följ mig på Instagram för inspiration!