Mobil 2

Drömtydning för självkännedom

En kreativ helg på landet som lär dig Ullmans drömgruppsmetod, för inre vägledning

KURSBESKRIVNING
Lär dig uppskatta dina nattliga drömmar och förstå dig själv bättre. Hitta din egen betydelse av dina drömmar, agera på dem och få bättre balans i livet. Enligt den amerikanska psykologen Montague Ullman kan alla lära sig förstå vad drömmarna vill säga oss. Vi får öva på hans demokratiska drömgruppsmetod för att hjälpa varandra förstå våra drömmar. 
Kursen, som är fristående, är en introduktion till drömgruppsförfarande som ingår i Symbolon Terraonvas tvååriga utbildning. Efter drömhelgen kan du få studieintyg för genomgången introduktionskurs i ”Drömgruppsförfarande enligt Montague Ullman”. Vi kommer även att göra målarövningar och meditation i anslutning till drömarbetet.

MÅLGRUPP
Alla som är nyfikna och vill lära mer om hur man kan tolka sina nattliga drömmar. Den passar även dig som vill hitta glädje och inspiration att uttrycka dig kravlöst med bild, färg och form.

MÅL
Efter genomgången kurs har du fått insikt i hur drömtolkning används för att lösa dina problem och hur drömmen kan vägleda dig att förbättra livet. Du har fått insikt i hur drömmarnas bild- och symbolspråk fungerar och har fått verktyg med dig för att komma ihåg och bättre förstå dina drömmar. Du har fått öva din fantasi och uttrycka i di inre bildvärld med färg och form. Du har fått öva Montague Ullmans demokratiska gruppmetod och kan stötta andra att förstå sina drömmar.

INNEHÅLL
Under helgen får du bekanta dig med Montes drömgruppsmetod. Den är avsedd att användas av lekmän och följer en stabil struktur där drömmaren kan känna sig trygg utan att riskera att bli öppet övertolkad av andra i gruppen. Vi kommer att göra drömgruppsmetoden för minst tre drömmar, så att alla hinner få ett grepp om de regler som gör denna metod så framgångsrik. Vi kommer även att kombinera drömarbetet med flera olika målerövningar och göra en övning där vi tränar flexibelt tänkande och vår associationsförmåga. Alltså både vänster och höger hjärnhalva och vår fantasi (förställningsförmåga) och strukturella tänkande. 

INGÅR
Allt studiematerial (färger, papper, stafflier). Tag med egen anteckningsbok (gärna olinjerad) och penna. Eventuellt färgpennor om du vill färglägga dina anteckningar. Enkelt boende ingår och du tar med lakan, handdukar och bäddar själv. Tag med egen kvällsmat till lördagen, frukost och lunch till söndagen. Kaffe/the ingår samt fika (kaka/frukt).
Du kan checka in från en timma innan kursstart.

OM KURSGÅRDEN
Hölseböke Naturhälsogård ligger vackert inbäddat i lummig blandskog, strax utanför Gräsås i mellersta östra Halland. Du når gården via små asfaltsvägar och till slut svänger du in på en smal grusväg som leder fram till kursgården. Vi är enda sällskapet på Naturhälsogården under helgen. Här får du ro att bara vara och njuta av tystnad, skogens sus och fågelkvitter. Ett perfekt sätt att ge dig själv tid att landa och reflektera över dina behov och resurser. Gården har sex sovplatser, kök med spis, micro, kyl och frys, gemensamt badrum och två toaletter. Kurslokalen har sköna fåtöljer och genom de vackra stora fönstren ut mot trädgården ser vi skogen alledels intill. Vid fint väder fikar vi på verandan. Vi bor och sover i ett stort gemensamt rum på ovanvåningen, med snedtak och sängarna en bit från varandra. Typ vandrarhemskänsla. Finns även ett dubbelrum. Badplats vid sjön finns en kort promenad från Naturhälsogården.

DATUM, TID,
11-12 september 2021. Lördag kl 12-20 och söndag kl 10-14.

PLATS
Hölseböke Naturhälsogård, Gräsås

ANTAL DELTAGARE
Max 6 deltagare.


INVESTERING
Drömkurs: 1650 kr inkl moms.
Boende och kurslokal: 750 kr inkl moms

ARRANGÖR
Symbolon Terranova, Mönsterås

OM KURSLEDAREN
Camilla Andersson, 52 år, bosatt i Halmstad och driver friskvårdsföretaget Din Egen Kraft sedan 2011. Diplomerad Symbolpedagog och utbildad i Montague Ullmans drömgruppsmetod. Har hållt drömgrupp vid flera tillfällen i Halmstad och i Mönsterås. Hon går just nu läraraspirantutbildning hos Symbolon Terranova för att bli lärare i Symbolpedagogik och Montague Ullmans metod.

Hölseböke Naturhälsogård


GPS
WGS84: N 56° 51.0735', E 12° 58.6045'
Decimal: 56.8512, 12.9767

Kurser med omtanke ❤️
Vill du veta mer? 

sms:a eller ring

 070-312 32 18

Kristallskålsmeditation med Din Egen Kraft
Fälj mig på Facebook för senaste nytt!
Följ mig på Instagram för inspiration!