Mobil 2

Kroppsterapi Transfigura i Halmstad

En mjuk och kraftfull holistisk behandling, med djup effekt
 

Har du värk, trötthet eller känner dig nedstämd? Är du på väg att bli, eller har du kanske varit ”utbränd”? Har du sökt hjälp hos traditionell vård, men inte fått tillräcklig hjälp? Funderar du på att använda naturliga alternativ för att komma vidare med din hälsa? Vill du förebygga sjukskrivning, hitta orsaker till dina symptom och få hjälp att hitta livskvalitet igen?

Transfigura kroppsterapi kan hjälpa. Värk och omotiverad trötthet kan vara outtrycka känslor som har fastnat i kroppens cellminne. Det kallas också emotionella blockeringar eller stagnation och skapar stopp i energicirkulationen, som blir smärta eller sjukdom som visar sig först många år senare. Blockeringar kan uppkomma av jobbiga upplevelser eller trauman i din barndom eller senare i livet, som man inte orkat bearbeta just då. Man klara inte av att känna det jobbiga känslan (sorg, rädla, ensamhet, ilska, känsla av värdelöshet) utan flyr och sätter känslorna på paus. Vi samlar på oss hela livet... Din kropp ropar efter hjälp att förlösa känslorna – genom att påminna dig om dessa blockeringar via t ex värk eller andra diffusa symptom. Med en erfaren Transfiguraterapeut kan du hitta de upplevelser och situationer som orsakat blockeringen. Den mjuka behandlingen, att försiktigt våga gå in i känslorna en stund igen samt din medvetenhet löser upp symptomen. Det kallas psykosomatik – vetenskapen att kropp och psyke hänger ihop.

Hur går behandlingen till?
Du ligger på en behandlingsbänk framför mig och har på dig bekväma kläder. Genom varsamma tryck och vridningar med mina händer förbinder jag olika punkter på kroppen vilket gör att energi frigörs ur ditt skelett. Mina händer har förmågan att ”lyssna in” och ”känna av” din kropps blockeringar. Jag översätter informationen till dig och tillsammans samtalar vi och hittar orsaker till ditt symptom. 

Vilken effekt har behandlingen?
Effekten av behandlingen är utrensande och djupt avkopplande. En ny känsla i din kropp. Effekten kan också bli ökad värme och cirkulation. Eller att värk och diffusa symptom försvinner genom att gamla känslominnen som suttit inkapslade i din kropp får möjlighet att lösas upp och försvinna. Vissa av mina kunder har fått sänkt blodtryck, normal hjärtrytm, blivit av med smärta och fått en större känsla av glädje och livslust. Många av mina kunder säger efteråt att det känns "lättare" i kroppen efter behandlingen. Effekten är individuell, unik och upplevs olika för var och en.

Passar Transfigura Kroppsterapi för alla?
Alla människor är olika och efter första Transfigura-behandlingen kommer du att känna om din kropp "svarar bra" på behandlingen. Ibland räcker det med en behandling och en uppföljning, ibland behöver du komma tillbaka och få fler behandlingar. Det kommer du själv att känna. Det viktigaste är att du är motiverad och verkligen känner dig redo att släppa de symptom din kropp visar. Var beredd på att det är en stark behandling. Du kan känna dig omtumlad och frusen och trött några timmar efteråt, eftersom behandlingen går djupt och jobbar på cellnivå. Det brukar gå över efter några timmar och ersättas av en lättare och skönare känsla i kroppen. 

Ibland kan det vara en livsstilsförändring som krävs – att du startar en process för att förändra ditt tanke- eller beteendemönster. Kanske en situation i din vardag behövs förbättras? Transfigura kan hjälpa dig att få insikter. Men själva förändringen genomför du själv i din vardag. Givetvis finns din Transfigura kroppsterapeut där som stöd, så länge du vill. Ibland är det skönt och tryggt att söka ett regelbundet samtalsstöd – som ett komplement till Transfigura. Det hjälpte mig mycket under min depression. Transfigura är en komplementär metod, som fungerar fint som lugnande och stressreducerande stöd till traditionell behandling inom vården.

Varför prova Transfigura?

• För en djup och skön avkoppling som sitter i länge

• För att frigöra mer energi och få bättre cirkulation

• För att bli mer närvarande i och medveten om din kropp

• För att få insikt om de stressfaktorer som har orsakat ditt symptom

• För stöd och motivation att hitta dina friskfaktorer just nu

• För att "rensa ut" gamla jobbiga kroppsminnen och starta/underlätta självläkning

• Kan lindra långvarig värk, ömhet, depression, ångest, förbättra blodtrycket, ge djupare andning,
förbättra funktion på kroppens inre organ samt lindra och läka ut trauman.
 

Du kan kombinera Transfigura kroppsterapi med massage

Vi kommer gemensamt överens om hur behandlingen ska ske. Du kan välja stunds rygg- och nackmassage i början av kroppsterapibehandlingen, vilket kan vara skönt för att komma ner i varv om du är mycket stressad och tankarna snurrar.

Hur kan Transfigura fungera? Är det inte hokus-pokus?
Det finns många sätt att komma mer i kontakt med den självregulerande kraften inom oss. Meditation och yoga är ett sätt och det kommer mer och mer forskning inom området som visar att när vi blir mer medvetna om vårt inre och bara är i vilan och betraktande av oss själva – så sätts otroligt många goda system igång i kroppen. Immuglobin A stärks (stärker immunförsvaret), telomererna förlängs och enzymet telomeras ökar (gynnar cellförnyelsen). Exempel på filmer som pratar om detta är filmen Heal (finns på Netflix) – där flera fakta om healing och meditationens djupa bra effekter tas upp.

Historien om Transfigura Kroppsterapi
Transfigura är en holistisk, komplementär metod som vilar på psykosomatisk grund – dvs att jobbiga känslor och tankar påverkar vår fysiska kropp negativt. Transfigura har sin grund i Shiatsumassage, med dess kunskap om meridianer från TCM. ​Stanny Lansloot är Shiatsumassör i grunden – men han upptäckte att blockeringar även kan sitta i vårt skelett och att skelettet är en stor källa till energi och flöde i vår kropp. Han har skapat en metod som kan frigöra energi från skelettet, för att ledas och återanvändas där det behövs i din kropp och hjälpa till att läka ut symptom. Genom att du får hjälp att komma ner i djup vila - sätts kroppens parasympatiska icke viljestyrda nersystem igång - samma som används när du får ett sår på tummen och kroppen själv vet hur den ska läka sig. Samma intelligens finns inom dig. Du behöver bara bli medveten om den och få kontakt med den. Transfigura är ett sätt att komma i kontakt med din egen självläkning.

En mjuk behandlingsmetod med så otroligt fina resultat.

Vad behövs för god hälsa och för att starta och underhålla självläkning?
Transfigura kroppsterapi är ett av många olika sätt att starta kroppens självläkning. Givetvis behövs mer än kroppsterapi för en god hälsa. En bra och sund kost, motion och balans i livet mellan aktivitet, god sömn, lagom med vila och socialt umgänge är grundstenarna. Att inte stressa oss själva i våra tankar. Att jobba med närvaro i nuet. Att göra saker man tycker om och njuta av livet. Att kunna sätta gränser. Bra relationer. Därutöver kan man ändå ibland känna att man inte riktigt når ända fram... Trötthet, tröghet, värk utan orsak, spänningar i nacke och rygg, oro, känslan av att "sitta fast" eller ständigt bli "påhoppad" av människor i din närhet. Att inte veta vad man vill. Att ha ont i själen eller en tyngd i hjärtat – orsakerna kan vara många till att man längtar efter något mer. Transfigura kan ge dig kraft och den puff du behöver för att ta tag i förändra ditt liv, så som du allra helst längtar efter.

 

Vad händer efter behandlingen?

Ge dig själv möjlighet att ta det lugnt en god stund efter behandlingen. Behandlingen är stark och jobbar djupt på cellnivå. Du kan bli yr, trött och få lätt huvudvärk, men det går oftast över inom några timmar. Det beror på stark utrensning. Drick mycket vatten. Symptomen ersätts därefter av en lätt och skön känsla i kroppen.
 

Camillas kunskap och erfarenhet av Transfigura

Jag är utbildad "Mentor of Transfigura Method" och har över 25 års erfarenhet av metoden. Jag gick min första kurs 1999 och har sedan dess gått en eller två kurser varje år inom Transfigura. Jag kan stötta en klient i hans/hennes process att finna bättre livskvalitet och starta självläkningsprocessen. Jag är även lärare i Transfigura Kroppsterapi och erbjuder helgkurser med steg 1 till 5 i Halmstad, där du kan bli diplomerad Transfigura Kroppsterapeut.
 

Priser

Kroppsterapi Transfigura

Hitta flödet i kroppen igen, återställ balans, lindra psykosomatiska symptom, traumaläkning.

60 min        850 kr
90 min        1150 kr

120 min      1450 kr
 

”Transfigura är en så mjuk, men kraftfull behandling! 
En fantastisk upplevelse varje gång.”
  – Anira

Kroppsterapi med omtanke ❤️
Vill du veta mer? 

sms:a eller ring

 070-312 32 18

Kristallskålsmeditation med Din Egen Kraft
Fälj mig på Facebook för senaste nytt!
Följ mig på Instagram för inspiration!