Mobil 2

Kroppsterapi Transfigura i Halmstad & Göteborg

En mjuk och kraftfull holistisk behandling, med djup effekt
 

Känner du smärta, stor trötthet eller nedstämdhet som inte går över? Är du på väg att bli eller har du kanske varit ”utbränd”? Har du ångest som inte vill ge med sig? Har du sökt hjälp hos traditionell vård, men inte fått tillräcklig hjälp? Funderar du på att använda naturliga alternativ för att komma vidare med din hälsa? Vill du förebygga eller komma ur din sjukskrivning, hitta orsaker till dina symptom och förbättra din livskvalitet? Transfigura Kroppsterapi kan hjälpa.
 

Värk och omotiverad trötthet kan vara outtrycka känslor som har fastnat i kroppens cellminne. Det kallas också emotionella blockeringar eller stagnation och skapar stopp i energicirkulationen, som blir smärta eller sjukdom som visar sig först många år senare. Blockeringar kan uppkomma av jobbiga upplevelser eller trauman i din barndom eller senare i livet, som man inte orkat bearbeta just då. Man klara inte av att känna det jobbiga känslan (t ex sorg, rädsla, ensamhet, ilska, känsla av värdelöshet) utan flyr eller kanske lägger ett lock på känslorna. Vi samlar på oss hela livet... Din kropp ropar efter hjälp att förlösa känslorna – genom att påminna dig om dessa blockeringar via t ex smärta, upprepad ångest eller djup trötthet. Med en erfaren Transfiguraterapeut kan du hitta de upplevelser och situationer som orsakat dina symptom. Den mjuka behandlingen, samt genom att försiktigt våga möta känslorna en stund och hitta egna insikter kring orsaken för dig – kan lösa upp symptomen. Jag har sett det ske så många gånger och hjälpt tusentals människor att gå igenom denna biologiska process, för att sedan må bättre. Det är lika givande varje gång – både för kunden och mig som terapeut.
 

Hur går behandlingen till?

Du ligger på en behandlingsbänk och har på dig tunna och bekväma kläder. Undvik skärp och bygel-BH. Genom varsamma tryck och vridningar med mina händer startar jag energin på tårna, vilket gör att energi frigörs ur ditt skelett. Jag ser och känner vart energin vill flöda och var där är "stopp". Jag förbinder olika punkter på skelett, organ och meridianer för att förstärka processen och hjälpa energin att flöda fritt i din kropp . Mina händer har förmågan att ”lyssna in” och ”känna av” din kropp, genom förnimmelser i min egen kropp. Jag översätter informationen till dig och tillsammans samtalar vi och hittar orsaker till ditt symptom. Jag använder även kunskap om jungiansk bildterapi och visualiseringar för att hjälpa kroppen till djup läkning.
 

Vilken effekt har behandlingen?

Effekten av behandlingen är utrensande och djupt avkopplande. En ny känsla i din kropp. Effekten kan också bli ökad värme och cirkulation. Eller att värk och diffusa symptom försvinner genom att gamla känslominnen som suttit inkapslade i din kropp får möjlighet att lösas upp och försvinna. Vissa av mina kunder har fått sänkt blodtryck, normal hjärtrytm, blivit av med smärta och fått en större känsla av glädje och livslust. Många av mina kunder säger efteråt att det känns "lättare" i kroppen efter behandlingen. En del har fortsatt lugn och ökad energi flera månader efter behandlingstillfället. Effekten upplevs olika och är unik för varje människa, beroende på vad man varit med om och hur djupt symptomen sitter.
 

Passar Transfigura Kroppsterapi för alla?

Alla människor är olika och efter din första Transfigura-behandling kommer du att känna om din kropp "svarar bra" på behandlingen. Ibland räcker det med en behandling och en uppföljning, ibland behöver du komma tillbaka och få fler behandlingar. Det kommer du själv att känna. Det viktigaste är att du är motiverad och verkligen känner dig redo att släppa de symptom din kropp visar. Var beredd på att det är en stark behandling. Du kan känna dig omtumlad och frusen och trött några timmar efteråt, eftersom behandlingen går djupt och jobbar på cellnivå. Det brukar gå över efter några timmar och ersättas av en lättare och skönare känsla i kroppen. 
 

Behöver jag göra något själv hemma?

Effekten av Transfigura kroppsterapi är ett samarbete mellan klient och terapeut. En behandling kan ge dig får mer lugn och kraft att orka att lösa en situation i din vardag eller stegvis medvetandegöra och förändra ett destruktivt tanke- eller beteendemönster. Men denna förändring av livet, genomför du själv i din vardag. Givetvis finns din Transfigura kroppsterapeut där som stöd, så länge du vill. Jag rekommenderar att ta en eller flera uppföljande Transfigura-behandlingar, så länge det känns rätt för dig. Samtalsterapi, kan vara ett skönt och tryggt stöd i vardagen, om du känner att du behöver ett komplement till behandlingen. Tag hand om dig och sök de vägar till hjälp som känns bra för dig.

Transfigura är en komplementär metod, som fungerar fint som lugnande och stressreducerande stöd till traditionell behandling inom vården.

Intervju med grundaren av Transfigura - Stanny Lansloot, Belgien

Stanny Lansloot intervjuas på engelska – av Camilla Andersson, Din Egen Kraft, Halmstad.

Varför prova Transfigura?

• Ger ett lugn, harmoni, avslappning och inre glädje som sitter i länge

• Ger dig mer energi och bättre cirkulation

• Du blir mer närvarande
• Du bli mer medveten om din kropp och dess signaler

• Du får insikt om de stressfaktorer som har orsakat ditt symptom

• Du får stöd att hitta dina omedvetna friskfaktorer

• Din kropp får ”rensa ut” gamla jobbiga kroppsminnen och startar självläkningen

• Behandlingen kan lindra och bli av med långvarig värk, ömhet, depression, ångest
• Behandlingen kan förbättra funktionen på kroppens inre organ (t ex lungor, hjärta & njurar) 
• Behandlingen kan minska PTSD och läka ut trauman
• Behandlingen kan lindra symptom från autoimmuna sjukdomar
• Beteenden som varit hindrande för dig i ditt liv, kan avta och bli lättare att hantera
 

Du kan kombinera Transfigura med massage

Vi kommer gemensamt överens om hur behandlingen ska ske. Du kan välja stunds rygg- och nackmassage i början av kroppsterapibehandlingen, vilket kan vara skönt för att komma ner i varv om du är mycket stressad och tankarna snurrar.
 

Hur kan Transfigura fungera? Är det inte hokus-pokus?

Metoden grundar sig på kinesisk medicin, akupressur och den japanska kroppsterapin Shiatsu, men har vidareutvecklats av Stanny Lansloot sedan 1990-talet. Terapeuten startar upp energi som redan finns lagrad i ditt skelett. I skelettet finns en självläkande energi (qi) som automatiskt börjar flyta dit den behövs, för att rensa ut "frusna känslor" och starta flödet i kroppen. Terapeuten noterar och följer efter energin och förstärker där som din kropp visar att det är "stopp i flödet". Det är alltså din egen kropps autonoma nervsystem – där läkekraften finns – som startas. Terapeuten tillför inte energi utifrån. Därför kallar vi metoden manuell kroppsterapi istället för healing.
 

Vad behövs för god psykisk och fysisk hälsa?

Transfigura kroppsterapi är ett av många olika sätt att starta kroppens självläkning. Givetvis behövs mer än kroppsterapi för en god hälsa. En bra och sund kost, motion och balans i livet mellan aktivitet, god sömn, lagom med vila och socialt umgänge är grundstenarna. Att inte stressa oss själva i våra tankar. Att jobba med närvaro i nuet. Att göra saker man tycker om och njuta av livet. Att kunna sätta gränser. Bra relationer. Därutöver kan man ändå ibland känna att man inte riktigt når ända fram... Trötthet, tröghet, värk utan orsak, spänningar i nacke och rygg, oro, känslan av att "sitta fast" eller ständigt bli "påhoppad" av människor i din närhet. Att inte veta vad man vill. Att ha ont i själen eller en tyngd i hjärtat – orsakerna kan vara många till att man längtar efter något mer. Transfigura kan ge dig kraft och den puff du behöver för att ta tag i och förändra ditt liv, steg för steg, så som du allra helst längtar efter.
 

Vad händer efter behandlingen?

Ge dig själv möjlighet att ta det lugnt en god stund efter behandlingen. Behandlingen är stark och jobbar djupt på cellnivå. Du kan bli yr, trött och få lätt huvudvärk, men det går oftast över inom några timmar. Det beror på stark utrensning. Drick mycket vatten. Symptomen ersätts därefter av en lätt och skön känsla i kroppen.
 

Historien om Transfigura Kroppsterapi – hur utvecklades metoden?

Stanny Lansloot var Shiatsumassör under 20 år på 70- och 80-talet i Belgien. I början av 90-talet fick han en vision av hur energin flödar kring våra leder och inuti skelettet. Han förstod att vårt skelettet är en stor källa till lagrad energi. Han lyckades hitta hur man startar denna energi med enkla handgrepp. Energin från skelettet (qi) flyter därefter med automatik dit den behövs i kroppen och skapar bättre flöde och välmående. Din kropp har en inneboende intelligens och det är terapeutens uppgift att se, följa, förstärka och leda energin så att den biologiska processen fortsätter och börjar läka ut symptomen. Stanny undervisade under 20 år i Sverige mellan 1998 och 2018. Han är numera pensionär och lever i Belgien, men ger fortfarande behandlingar och emellanåt kurser. Camilla Andersson har gett behandlingar och hållt kunskapen om Transfigurans läkande kraft levande i Sverige sedan 2011.
 

Camillas kunskap och erfarenhet av Transfigura Kroppsterapi

Camilla Andersson är utbildad "Mentor of Transfigura Method" och har 25 års erfarenhet av metoden. Hon gick sin första kurs för Stanny Lansloot 1999 och har sedan dess gått 27 olika helg- och veckokurser inom Transfigura och energiarbete med kroppen. Camilla kan stötta en klient i hans/hennes process att lösa upp symptom och finna bättre livskvalitet, inre lugn och glädje. Camilla är även lärare i Transfigura Kroppsterapi och erbjuder fem olika helgkurser i Halmstad. Du kan gå alla fem helgkurserna under 1,5 år och bli diplomerad Transfigura Kroppsterapeut.
 

Priser

Kroppsterapi Transfigura

Hitta flödet i kroppen igen, återställ balans, lindra psykosomatiska symptom, traumaläkning.

60 min        850 kr
90 min        1150 kr

120 min      1450 kr
 

”Transfigura är en så mjuk, men kraftfull behandling! 
En fantastisk upplevelse varje gång.”
  – Anira

Söker du en diplomerad Transfigura Kroppsterapeut nära dig?

Vi finns främst på västkusten i Sverige, från Laholm till Göteborg. Läs mer om alla våra duktiga diplomerade Transfigura Kroppsterapeuter.
 

Kroppsterapi med omtanke ❤️
Vill du veta mer? 

sms:a eller ring

 070-312 32 18

Kristallskålsmeditation med Din Egen Kraft
Fälj mig på Facebook för senaste nytt!
Följ mig på Instagram för inspiration!