Mobil 2

Mitt företag växer fram

Jag arbetade länge som grafisk formgivare på olika reklambyråer men kände att jag ville något mer. Mitt intresse för hälsa och möten med människor var stort. År 2003 gick jag igenom en utbrändhetsdepression. Jag kom tillbaka till mitt arbete efter ett år, men erfarenheten fick mig att fundera över och inse vikten av att må bra och hitta balans i vardagen. Både vad gäller relationer och jobb, men även hur jag behandlar mig själv.

 

Jag utbildade mig 2006 till diplomerad massör i klassisk svensk massage hos Hälsoteket i Malmö. Där fick jag lära mig en massage som både är behandlande och avkopplande.

Jag läste Hälsopedagogik på Högskolan i Halmstad och lärde mig mer om samtalsteknik och hur man motiverar människor till förändring och bättre hälsa.

Sedan 1999 har jag gått och lärt mig kroppsterapin Transfigura Method hos Stanny Lansloot. Det började som ett nyfiket intresse genom min Tai Chi-lärare Odyssée Gaveaux. Nyfikenheten ersattes av fascination: hur enkelt kroppsterapi hjälpte min kropp till djupare välmående och läkning. Kroppen är en fantastisk källa till visdom, insikt och kraft. När vi mår bra inuti – påverkas även vår kropp, våra relationer och vårt liv utanpå. Och vilken behaglig avslappning kroppsterapin ger! Jag kände mig hemma i min egen kropp. Jag fortsatte gå kurser för Stanny och totalt har jag över 20 kurser och 500 timmars utbildning (teori och praktik) av Transfigura Method genom åren.

Jag startade mitt företag - Din Egen Kraft - som en bisyssla under 2009. Våren 2011 blev det uppsägningar pga arbetsbrist på mitt jobb och jag var en av dem som fick sluta. Detta gav mig chansen att utveckla mitt företag. Jag började hyra ett eget behandlingsrum på Kristinehedsvägen 27 i Halmstad. Där ger jag numera privata behandlingar med massage och kroppsterapi som anpassas individuellt för varje klient. Jag åker även ut till företag och ger massage. 

2011 fick jag mitt certifikat som ”Mentor of Transfigura Method”. Det innebär att jag är utbildad för att behandla och handleda klienter i deras personliga utvecklingsprocess med hjälp av Transfigura. Jag utbildar och utvecklar mig själv kontinuerligt genom att gå olika kurser inom Transfigura och existensiell hälsa varje år. Jag tar även fortfarande handledning av Stanny när jag behöver. Han är nu pensionär och arbetar mindre, men fortsätter utveckla metoden.
 

Mitt intresse för kreativitet och personlig utveckling ledde hösten 2011 till att jag tog steget och började på Symbolon TerraNovas Symbolpedagogutbildning. Utbildningen gav mig verktyg att guida människor att förstå sig själva och sina känslor med hjälp av deras egna bilder. Inte minst gav utbildningen mig ett fint stöd när jag separerade från min dotters pappa och en otroligt fin kontakt med mitt eget omedvetna. Jag har numera kurser i Frigörande måleri och kreativt skrivande med syfte att du ska få förbättrad kontakt med ditt inre – din inre rådgivare – samt att själv kunna se dina behov och resurser. Bildterapi i grupp är en utmärkt metod för självreflektion, som rekommenderas på svenska Sjuksköterskeutbildningar.

Jag ger även ljudmeditationer med Kristallskålar och Klangsten. Både inomhus och ute i naturen, samt privat ljudhealing för den som önskar. Klangstenen är en naturlig sten av Syenit som polerats och sågats till med lameller. Jag mötte Klaus Fessmann, lärare i komposition på Mozarteum i Salzburg, första gången 2005 och har lärt mig spela klangsten av honom. Jag känner att stenens ljudvågor påverkar kroppen på samma sätt som Transfigura kroppsterapi, dvs det sätter fart på energiflödet i kroppen och ljudvågorna verkar direkt på cellnivå. Ljudet från en naturlig sten är unikt och olikt för varje sten. Det är ett meditativt ljud och ger ofta en upplevelse av att göra en "inre resa" samt djup avslappning. Det är ett ljud som många inte hört förut och tillhör därför ingen kultur eller religion. Det är naturens egen healing. Sedan 2016 ger jag även meditationer med fem Kristallskålar från USA. De upplevs av många (och mig själv) som ännu starkare och kan höja medvetenheten och transformera den som lyssnar med hela kroppen. De kan även snabba på processen när man är redo och vill lösa upp känsloblockeringar. Flera kunder pratar om känslor och smärta som kommit upp och förlösts både under och efter en kristallskålsmeditation. Förklaringen sägs vara att skålarna är gjorda av kvarts och våra kroppar består till 65-70% av vatten, som har samma struktur som kvarts. Därför ger de starkare effekt än t ex Tibetanska skålar som är av tillverkade av metall. Sedan våren 2018 spelar jag ljudmeditationer med kristallskålar på Buddha Bar i Halmstad, 1-2 gånger i månaden.

 

I mitt företag erbjuder jag även grafiska tjänster. Jag designar webbsidor för egenföretagare via hemsida24, samt skriver, fotograferar och gör företagssidor på Facebook. Jag kan hjälpa dig att formge logotyp, trycka visitkort mm. Med 20 års grafisk erfarenhet inom reklambranschen är du garanterad god kvalitet. Av mig får du formgivning och struktur med omtanke.

 

Varmt välkommen att möta mig där du är just nu!

Symbolen för mitt företag - Din Egen Kraft.
Symbolen för mitt företag - Din Egen Kraft.

Curriculum Vitae

1968 - föds i Halmstad
1969 - döps i Kärlekens kyrka, Halmstad
1972 – familjen flyttar från Kärleken till Harplinge
1987 – examen 
Naturvetenskaplig linje, Hstd
1989 - lärarlinjen Ma/No 1-7, Växjö Högskola 30 hp
1990 – Kommunikation och Media, Halmstad
1991-1994 – originalare, Axelsson & co Reklambyrå
1994-2011 – grafisk formgivare Publicum
2000 - Konst- och Musikhistoria, HiH 30 hp
2003 - sjukskriven ett år för utbrändhet och depression
2005 – Börjar spela Klangsten
2006 – Diplomerad Massör, Hälsoteket i Malmö

– Camilla Andersson

2007 – Hälsopedagogik, Högskolan i Hstd 15 hp
2008 – min dotter Ella föds
2009 – startar enskild firma 
”Din Egen Kraft”
2010 – Informations-produktion, Högskolan i Hstd 60 hp
2011 – Mentor of Transfigura Method, Stanny Lansloot
2012-2014 originalare och webadmin, 80%. Tylöprint
2012 – erbjuder massage i egna företaget Din Egen Kraft
2013 – första företagsmassagekunden
2013 - Dipl. Symbolpedagog, Symbolon Terranova Mönsterås
2014 - Personlig assistent, Halmstad Kommun
2015 - Får låna fem kristallskålar och lär mig spela

– Halmstad

2015-2017 – Grupper i Frigörande måleri, Clavis Center för psykisk ohälsa
2015-2017 – Grupper i Frigörande måleri för anhöriga till personer med psykisk ohälsa, Halmstad kommun 
2015-2017 - weekendkurser i Frigörande måleri, Pensionat Lundåkra
2017 - köper kristallskålarna
2018 – ljudmeditationer med kristallskålar och klangsten 
regelbundet på Buddha Bar
2018 – min första elev lär sig spela Kristallskålar