Inre harmoni med Transfigura

Har du värk, ömhet ont i själen eller andra symptom som vanliga vården inte rår på? Känner du dig trött och hängig och vill hitta orsaker till obalansen i din kropp? Transfigura kroppsterapi kan hjälpa. Värk, ömhet och omotiverad trötthet kan vara outtrycka känslor som har fastnat i kroppsminnet och skapat spänningar. Det kallas emotionella blockeringar och kan uppkomma av jobbiga upplevelser i din barndom eller senare i livet. Man orkar inte känna det jobbiga, utan sätter känslorna på paus. Vi samlar på oss hela livet... Din kropp ropar efter hjälp att förlösa känslorna – genom att ge dig värk eller andra diffusa symptom. Med en erfaren Transfiguraterapeut kan ni tillsammans hitta de känslor och situationer som orsakat blockeringen. Behandlingen och din medvetenhet löser upp symptomen. Det kallas psykosomatik - vetenskapen att kropp och psyke hänger ihop. 

Hur går behandlingen till?
Du ligger på en behandlingsbänk framför mig och har på dig bekväma kläder. Genom varsamma tryck och vridningar med mina händer förbinder jag olika punkter på kroppen vilket gör att energi frigörs ur ditt skelett. Mina händer har förmågan att ”lyssna in” och ”känna av” din kropps blockeringar. Jag översätter informationen till dig och tillsammans samtalar vi och hittar orsaker till ditt symptom. 

Vilken effekt har behandlingen?
Effekten av behandlingen är utrensande och djupt avkopplande. En ny känsla i din kropp. Effekten kan också bli ökad värme och cirkulation. Eller att värk och diffusa symptom försvinner genom att gamla känslominnen som suttit inkapslade i din kropp får möjlighet att lösas upp och försvinna.

Passar Transfigura Kroppsterapi för alla?
Alla människor är olika och efter första Transfigura-behandlingen kommer du att känna om din kropp "svarar bra" på behandlingen. Ibland räcker det med en behandling och en uppföljning, ibland behöver du komma tillbaka och få fler behandlingar. Det kommer du själv att känna. Det viktigaste är att du är motiverad och verkligen känner dig redo att släppa de symptom din kropp visar. Ibland kan det vara en livsstilsförändring som krävs - att du förändrar ditt eget beteende, tankemönster eller någon omständighet i din vardag. Din terapeut kan hjälpa dig att få insikter. Men själva förändringen genomför du själv i din vardag. Givetvis finns din Transfiguran kroppsterapeut där som stöd, så länge du vill.

Varför prova Transfigura?

• För en djup och skön avkoppling som sitter i länge

• För att frigöra mer energi och få bättre cirkulation

• För att bli mer närvarande i och medveten om din kropp

• För att få insikt om de stressfaktorer som har orsakat ditt symptom

• För stöd och motivation att hitta dina friskfaktorer just nu

• För att "rensa ut" gamla jobbiga kroppsminnen och underlätta självläkning

• Kan i vissa fall lindra långvarig värk, ömhet, ångest, depression
 

Du kan kombinera Transfigura med massage

Vi kommer gemensamt överens om hur behandlingen ska ske. Du kan välja stunds rygg- och nackmassage i början av kroppsterapibehandlingen, vilket kan vara skönt för att komma ner i varv om du är mycket stressad och tankarna snurrar.

 

Hur kan Transfigura fungera? Är det inte hokus-pokus?
Det finns många sätt att komma mer i kontakt med den självregulerande kraften inom oss. Meditation och yoga är ett sätt och det kommer mer och mer forskning inom området som visar att när vi blir mer medvetna om vårt inre och bara är i vilan och betraktande av oss själva - så sätts otroligt många goda system igång i kroppen. Immuglobin A stärks (stärker immunförsvaret), telomererna förlängs och telomeras ökar (gynnar cellförnyelsen). Exempel på filmer som pratar om detta är filmen 

Transfigura är en holistisk, komplementär metod som vilar på psykosomatisk grund – dvs att stressfaktorer påverkar oss fysiskt. ​Stannys upptäckte att vårt eget skelett är en stor källa till energi i vår kropp. Detta är grunden i Transfigura. Den frigjorda energin från skeletten kan återanvändas och hjälpa till att läka ut symptom... Bland annat ökar cirkulationen, funktionen hos dina kan förbättras organ och din kropps immunförsvar stärks. Genom att du får hjälp att komma ner i djup vila - sätts kroppens parasympatiska icke viljestyrda nersystem igång - samma som används när du får ett sår på tummen och kroppen själv vet hur den ska läka sig. Samma intelligens finns inom dig. Du behöver bara bli medveten om den och få kontakt med den. Transfigura är ett sätt att komma i kontakt med din egen självläkning.

Givetvis krävs mer än en kroppsterapi för en god hälsa. Rätt kost, motion och balans i livet mellan aktivitet, vila och socialt umgänge är grundstenarna. Att inte stressa oss själva i våra tankar, utan vara närvarande i nuet. Att göra saker man tycker om och njuta av livet. Att kunna sätta gränser. Bra relationer. Därutöver kan man ändå ibland känna att man inte riktigt når ända fram... Trötthet, tröghet, värk utan orsak, spänningar i nacke och rygg, oro, känslan av att "sitta fast" eller ständigt bli "påhoppad" av människor i din närhet. Att inte veta vad man vill. Att ha ont i själen... Orsakerna kan vara många till att man längtar efter något mer.
 

Vad händer efter behandlingen?

Ge dig själv möjlighet att ta det lugnt en stund efter behandlingen. Du kan bli lite yr, trött och få lätt huvudvärk, men det går över inom någon dag. Det beror på utrensningen. Drick mycket vatten.

Jag är utbildad "Mentor of Transfigura Method" och har över 20 års erfarenhet av metoden. Jag gick min första kurs 1999 och har sedan dess gått en eller två kurser varje år inom Transfigura. Jag kan stötta en klient i hans/hennes process att läka sig själv. Min lärare heter Constant ”Stanny” Lansloot och kommer från Belgien.

Mer om Transfigura (engelska)

Mitt behandlingsrum

Priser

Transfigura Kroppsterapi

En behandling med lätt beröring av olika punkter. Du ligger på bänken med bekväma kläder på och en skön filt. Behandlingen ger inre harmoni och djup avslappning, samt mer energi. Kan mixas om du vill, med en behandlande och avstressande massage.
 

60 minuter     700 kr
90 minuter     850 kr