Inre harmoni med Transfigura

Har du värk, ömhet eller andra diffusa symptom som vanliga vården inte rår på? Känner du dig trött och hängig och vill hitta orsaker till obalansen i din kropp? Transfigura kroppsterapi kan hjälpa. Värk, ömhet och omotiverad trötthet kan vara outtrycka känslor som har fastnat i cellerna och skapat spänningar. Det kallas emotionella blockeringar och kan uppkomma av jobbiga upplevelser i din barndom eller senare i livet. Vi samlar på oss hela livet... Din kropp ropar efter hjälp genom att ge dig värk eller andra diffusa symptom. Med en erfaren Transfiguraterapeut kan vi tillsammans hitta de känslor och situationer som orsakat blockeringen. Behandlingen och din medvetenhet löser upp symptomen. Det kallas psykosomatik - vetenskapen att kropp och psyke hänger ihop. För mig handlar det även om själen.

Med lätt beröring med mina fingertoppar och händer, förbinder jag punkter på din kropp som frigör energi från ditt skelett. Jag "tonar in" på din kropp och får en förnimmelse i min egen kropp var jag ska sätta händerna på din kropp. Effekten av behandlingen är utrensande och djupt avkopplande. En ny känsla i din kropp. Effekten kan också bli ökad värme och cirkulation i kroppen. Eller att värk försvinner genom att gamla känslominnen som suttit inkapslade i din kropp får möjlighet att lösas upp och försvinna.

Alla människor är olika och efter första Transfigura-behandlingen kommer du att känna om din kropp "svarar bra" på behandlingen. Ibland räcker det med en behandling och en uppföljning, ibland behöver du komma tillbaka och få fler behandlingar. Det kommer du själv att känna. Det viktigaste är att du är motiverad och verkligen känner dig redo att släppa de symptom din kropp visar. Ibland kan det vara en livsstilsförändring som krävs - att du förändrar ditt beteende eller någon omständighet i din vardag. Din terapeut kan hjälpa dig att få insikter. Men själva förändringen genomför du själv i din vardag. Givetvis finns din Transfigura-terapeut där som stöd, så länge du vill.

 

Vi kommer gemensamt överens om hur behandlingen ska ske. Du kan välja stunds rygg- och nackmassage i början av kroppsterapibehandlingen, vilket kan vara skönt för att komma ner i varv om du är mycket stressad och tankarna snurrar.

 

Ge dig själv möjlighet att ta det lugnt en stund efter behandlingen. Du kan bli lite yr, trött och få lätt huvudvärk, men det går över inom någon dag. Det beror på utrensningen. Drick mycket vatten.

Jag är utbildad "Mentor of Transfigura Method", vilket innebär att jag har över 200 timmars praktik och teori inom denna kroppsterapi. Jag kan stötta en klient i hans/hennes process att läka sig själv. Min lärare heter Stanny Lansloot och kommer från Belgien.

Mer om Transfigura (engelska)

Varför prova Transfigura?

• För en djup och skön avkoppling som sitter i länge

• För att få mer energi

• För att bli mer närvarande och medveten om din kropp

• För insikt kring vad som kan ha orsakat dina symptom

• För stöd och motivering att hitta dina friskfaktorer

• För att "rensa ut" gammalt och möjliggöra självläkning

• Kan i vissa fall lindra långvarig värk, ångest, depression

 

Är det bra att mixa massage med Transfigura?

För dig som är rejält stressad, kan det vara bra med en halvtimmas rygg- och nackmassage för att komma ner i varv, innan man börjar med kroppsterapin. Transfigura kroppsterapi ger en skön avslappning och genom varsamma tryck och vridningar förbinder jag olika punkter på kroppen vilket gör att energi frigörs ur ditt skelett. Vårt skelett är en stor källa till energi i vår kropp och detta är grunden i Transfigura. Den frigjorda energin ökar cirkulationen, förbättrar funktionen hos dina organ och stärker din kropp.

 

Transfigura vilar på psykosomatisk grund och ger kunskap om hur kroppen hänger ihop med tankar, beteenden, omgivning, emotioner och relationer. Metoden är mjuk och behaglig och passar för alla. Du ligger på en behandlingsbänk och har på dig bekvämt sittande kläder.

Givetvis krävs mer än en kroppsterapi för en god hälsa. Rätt kost, motion och balans i livet mellan aktivitet, vila och socialt umgänge är grundstenarna. Att inte stressa i sina tankar, utan vara närvarande i nuet. Att göra saker man tycker om och njuta av livet. Att kunna sätta gränser. Bra relationer. Därutöver kan man ändå ibland känna att man inte riktigt når ända fram... Trötthet, tröghet, värk utan orsak, spänningar i nacke och rygg, oro, känslan av att "sitta fast" eller ständigt bli "påhoppad" av människor i din närhet. Att inte veta vad man vill. Orsakerna kan vara många till att man längtar efter något mer.

Mitt behandlingsrum

Priser

Kroppsterapi Transfigura

En behandling med lätt beröring av olika punkter. Du ligger på bänken med bekväma kläder på och en skön filt. Behandlingen ger lugn och ro i din kropp, samt mer energi. Kan mixas om du vill, med en behandlande och avstressande massage.
 

60 minuter     600 kr
90 minuter     800 kr